Van levensboom naar levenswerk

Mission & Vision Statement

The Chosen Future vormt een samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers die een hart hebben voor een groene stad en radicale ecologie.

The Chosen Future promoot een rondreizende uitwisseling en tentoonstelling van  beeldend kunstenaars en stadsontwikkelaars in een duurzame samenleving.

Achtergrond

Steeds meer mensen wonen in grote steden. In een duurzame toekomst zal stedelijke bewoning nog belangrijker worden.

Nu is er in de stad veel te weinig groen. Dat zal bij veel mensen een verlangen aanwakkeren naar een groene stad.

Met al die anderen kies ik voor weelderig-in-groen toekomst voor een stad, elke stad. Ik wil daarmee niet alleen de lucht maar de hele omgeving veiliger maken, voor allen: dier en mens.

Met al die anderen kies ik voor een groene wereld om ons heen. Ik gun die toekomst iedereen.

Die keuze noem ik The Chosen Future.

Als kunstenaar laat ik mij inspireren door de natuur, zowel de micro- als de macrowereld, de zichtbare en de onzichtbare natuurlijke wereld.

Als kunstenaar wil ik graag met andere kunstenaars, wetenschappers, futuristen en stadvernieuwers het ideaal, de ideale visie van The Chosen Future gestalte geven.

Onder andere door een rondreizende tentoonstelling in musea. Om ons bewustzijn van de natuur te vergroten en de ideale groene stad uit te beelden.

Denk maar eens aan de tentoonstelling Botanischer Wahnsinn (2022) in het Kröller Müller Museum.

Om ons bewustzijn over de plantenwereld te vergroten en de ideale groene stad uit te beelden.

Volgens architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV en directeur van The Why Factory moeten er veel, heel veel mensen in de stad van de toekomst kunnen wonen.

Mensen willen niet in saaie (lees: efficiënte) wolkenkrabbers wonen. Iedereen wil duurzaam in luchtige, verticaal gestapelde 'dorpen' wonen, te midden van prachtig groen.

Met dit platform The Chosen Future willen wij onze krachten bundelen en onze visie uitbeelden en vormen.

Links